Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim

Quoted post

Gost

#1466 Re: Nič ne boste dosegli

2014-12-24 12:04

#1461: Martin Krpan (predstavnik slovenskega navadnega smrtnika) - Nič ne boste dosegli 

Mi je jasno, da vas pokonci drži le udrihanje po pomunistih. To je vaša rešilna bilka, da obstanete na površju. Drugega že dolgo nimate več.

Plebiscitarno veliko število Slovencev meni, da je vodja SDS po pravici obsojen. Glasno jokanje SDSu škodi, ker s tem kaže, da se z nezakonitim delovanjem vidnih članov stranke strinja. Postavili ste se v vlogo tistega, ki drži žakelj, medtem ko drugi krade.

Kriminal že po definiciji nima nič skupnega s političnim prepričanjem in z demokracijo. Gorje državi, ki dopušča nekaznovano krajo. V taki državi mirno življenje ni mogoče. Janša me o svoji nedolžnosti ni prepričal. Prepričal me je pa, da ima dragega odvetnika, denar in ovce, ki mu zvesto sledijo... in da ne izbira sredstev, da bi prišel na oblast. Glede tega so vsi drugi lahko skrijejo.  

Zakaj se tvoja stranka ne more znebiti koruptivnih oseb, ki načenjajo njen ugled? Pri vseh drugih strankah se uveljavlja ničelna toleranca do koruptivnih in drugih kriminalnih dejanj. Ali misliš, da bodo ljudje neskončno dolgo volili stranko in človeka, ki svoj rating dviguje s pravljicami o komunistični nevarnosti in o svoji lastni poštenosti?

Ali s to peticijo res ne bomo nič dosegli? Bomo videli. Pred nekaj leti je že padla Janševa vlada zaradi nekaj zaporednih demonstracij pred skupščino. Udeležilo se jih je podobno število ljudi kot je podpisnikov te peticije. Tudi takrat je moralo preteči nekaj časa, da so se učinki pokazali.

Replies

1487

#1468 Re: Re: Nič ne boste dosegli

2014-12-24 12:40:52

#1466: - Re: Nič ne boste dosegli 

Učinki? kakšni učinki - miljardni pufi pahorjeve in bratuškine vlade? res pravi učinki, npr oba župana - najlepšega mesta na svetu in obmorskega pristaniškega mesteca pa harata brez bojazni za svojo rito. kje so šele premnogi poslanci, tako levi kot desni.

Načeloma se strinjam s peticijo, ampak problem Slovencev (in seveda večine podpisnikov te peticije) je v dvojnih merilih in upognjeni hrbtenici..večinoma v levo stran, nekaj pa tudi v desno.

Slovenci smo hejterji in nevoščljivci, ti dve anomaliji sta prava vzroka, da smo tako globoko v podnu. Mentalnem, družbenim in ekonomskim. Grdo rečeno, ampak samo tetka Matilda bo poskrbela, da se bodo začele zadeve obračat na bolje.