ZA OHRANITEV NOVEGA ZAKONA O ZAKONSKI ZVEZI IN DRUŽINSKIH RAZMERJIH

Quoted post

Gost

2015-03-15 11:46

čestitam, po novem otrok nima več očeta in mater, zakonec pa ni več mož ali žena. so samo še starš 1 in starš 2, ter zakonec 1 in zakonec 2. TOLIKO O OTROKOVIH IN ČLOVEKOVIH PRAVICAH!

če bo ta zakon sprejet, sem prepričan, da bodo čez 10 let poslanci spremenili zakon do te mere, da bo družina skupnost vseh živih organizmov in da bo v družino vključen tudi pes in solata na vrtu. saj imajo tudi živali svoje pravice in se tudi počuti zapostavljeno!

pa še tistim, ki menijo, da se cerkev vmešava v politiko. družino je v bistvu oblikovala religija, poroko oz sklepanje zvez pa je religija izvajala že več kot 3000 let pred državo (preveri v bibliji). Država se je v novem veku vpletla v sklepanje zvez, v zadnjih 50 letih pa popolnoma prevzela. POLITIKA JE CERKVI UKRADLA TISTO, KAR JE CERKEV USTVARILA SAMA - POJEM DRUŽINA!

Replies

Gost

#1243 Re:

2015-03-15 11:48:20

#1242: -  

sem želela odgovorit po točkah, ko ste se tako lepo potrudili odstavke delat, ampak je žal vse tole tako do kraja nesmiselno, da sploh nimam kaj rečt. 

Gost

#1244 Re:

2015-03-15 11:53:08

pa a mi lahko pojasnite, ker res ne razumem, kako spremenjen zapis krati otrokove in človekove pravice. ne vidim, da bi bil napisan kak starš manj...?

ne vem, kaj vam more it po glavi, da očitno sploh razmišljate o tem, da solata in pes nista vključena v družino? absolutno brez njiju ne grem nikamor. morda brez solate, pa še ta me lepo doma počaka. 

in tu imate prav, čestitam. družino je oblikovala religija. prav zares jo je, ampak šmenta, ko bi se tam tudi ustavilo. ne pa da je ta ljuba cerkev hkrati tudi tako zelo posiljevalsko v Njegovem in bohvekaterem imenu še silila v državo tako dolgo, dokler ni pričel na njej delovati cel sistem. in kar ne tako ponosno, saj pri tistem vašem začetku sveta 6000 let nazaj niste bili poleg, da bi vedeli, kakšno slamo je bog mlatil. nihče ni nikoli cerkvi nič kradel, še država davkov ne. hm.

Gost

#1480 Re:

2015-03-19 08:04:42

Cerkev si jo pojem družina posvojila tako kot mnogo drugih stvari. 

Kar jaz preverim v Bibliji me spravi na bruhanje, ker velikokrat najdem suženjstvo, incest, separatizem, genocid,... Prav vesel bi bil, če bi nekdo, ki citira Biblijo, jo kdaj tudi prebral.

Jemanje iz konteksta za namene argumentacije je žalostno. Jemanje jedra iz zapisov iz pred mnogo let je modro.