ZA OHRANITEV NOVEGA ZAKONA O ZAKONSKI ZVEZI IN DRUŽINSKIH RAZMERJIH

Quoted post

Slovenec sem in .

#1766 136.člen

2015-03-27 16:48

NE NORITE: Da bi imeli istospolni partnerji (tudi tuji) večje pravice pri posvojitvi otroka kot pa Stari starši, bratje, sestre ali sorodniki, ker, to jim omogoča ZZZDR, medtem ko pa je v 136.členu izrečno zapisano, da ni mogoče posvojiti sorodnika v ravni vrsti in tudi ne brata ali sestre.

Pa kje te vi živite?
Da mi nekdo pride po VNUKA samo zato ker si je Sin zafural življenje? Jaz pa kot Dedek ne bom imel pravice svojega vnuka posvojiti? Halo - streljam!

Ker če sem samo Skrbnik, in se nekomu na CSD-ju "dvigne" in mi otroka vzamejo, ker sem samo skrbnik, in ker se je nekomu dvignil in bo dobil za to provizijo.

Ne, ne dragi moji, tako pa to ne bo šlo.
Prvo poskrbite za zakone, kateri bodo prinašali enake pravice za vse, tako da bom tudi jaz kot Dedek, v primeru smrti staršev otroka, imel pravico do posvojitve otroka - ker, SKRBNIŠTVO mi ne garantira da bo mi otrok ostal - plus tega pa se pojavlja vprašanje:

Ali dobi otrok pokojnino po meni, če sem samo njegov skrbnik?
Ali imajo izvenzakonski partnerji (družine na koruzi) enake pravice v Sloveniji, kot poročeni istospolni?

...kar pomeni da: Spremembe ZZZDR ne upoštevajo te življenske realnosti "na koruzi" in zunajzakonskim partnerjem ne priznava enakih pravic kot jih priznava istospolnim partnerjem v sklenjeni zakonski zvezi.

Tako da: tu se sploh ne gre za istospolne partnerje - Ampak za deskriminacijo Slovenske družine, tradicije ter sorodnikov otroka, kar posledično prinaša izumrtje Slovenskega naroda.

Replies

Gost

#1767 Re: 136.člen

2015-03-27 18:19:57

Gost

#1771 Re: 136.člen

2015-03-27 21:01:06

#1766: Slovenec sem in . - 136.člen 

Po tej logiki, je potrebno spremeniti tudi kazensko zakonodajo, ker imam problem s tem, da ne smem braniti svoje družine, če zalotim lopova, ali kakega drugega kriminalca.

Če ga bom preveč usekal, bom še jaz v zaporu. 

Dokler se to ne sprmeni, tudi fiskalnega pravila ne bo, ker jaz tudi ne morem branit svojega premoženja, ga tudi država ne sme.

Pripravite spremembe in jih spravite skozi zakonodajne poti....

Gost

#1774 Re: 136.člen

2015-03-27 22:29:50

#1766: Slovenec sem in . - 136.člen 

na vsa svoja veleumna vprašanja najdete odgovor v slovenski ustavi in ostalih uradnih dokumentih. če bi jih vaši enkrat za spremembo prebrali, preden jim nasprotujete, bi bilo vse drugače. morda bi celo doumeli, da ta zakon počne točno to, kar zahtevate - "prvo poskrbi za zakone, kateri bodo prinašali enake pravice za vse". 

če pomeni vam tradicionalni slovenski narod tole, kar ste pravkar opisali v komentarju - potem tudi jaz upam, da bo kmalu izumrl. čim prej.