Peticija za znižanje plače parlamentarcev na minimalno plačo

Gost

/ #650

2013-09-16 08:09

Spoštovani, da tudi sama malo potožim. Zaposlila sem se v Jugoslaviji, nadaljevala do samostojne Slovenije, nato kot državljanka Evrope odšla po 41 letih delovne dobe v pokoj. Izplačanih imam samo 18 baje najbolj ugodnih let, kje je moj ostali denar? Zakaj v Avstriji lahko dobijo izplačano pokojnino v višini, ki so si jo pošteno vplačevali?
Zakaj se ne ukine Zavod za zdrav.zavarovanje in prenese denar na ZPIZ? Tako je bilo nekoč, nihče ni določal čakalnih vrst, k zdravniku si prišel takrat, ko si ga rabil, ne takrat kot v tem času, ko obisk pri zdravniku določa zavarovalnica, oz. ga omejuje.
Govori se, da je zdavnikov premalo, zakaj gospod Samo Fakin, dr. med. ne opravlja delo zdravnika, verjetno je pretežko, v zavarovalnici je denar zagotovljen itd. V zavarovalnicah je precej zelo dobrih zdravnikov kar me žalosti.
Trdim in sem v celoti prepričana, da se zdravlje ne da zavarovati pač pa le VZDRŽEVATI, ZATO PA MORAŠ IMETI DENAR.
Sama nisem dodatno zvarovalna, za zdravje skrbim sama (varčujem vsoto namenjeno za dopolnino zavarovanje imam na svojem računu), ko mine leto si privoščim za tisti denar obisk zdrvilišča, moj občutek je prekrasen (v kolikor ga moram porabi za zobozdravnika gre iz drugegga žepa.
Zanima me zakaj še ni ukinjeno PZZ (prostovoljno zdravstveno zavarovanje - sedaj po novem celo dopolnilno zdrav. zavarovanje??
Čakalne vrste pri zdravnikih so le umetne, da ja vsi hitijo, da bodo čimprej na vrsti (no ne vsi - večina). V Jugoslaviji tega ni bilo, vsi smo strmeli, da smo zdravi, gremo raje v naravo, k zdravniku pa takoj, ko smo ga res rabili. Ne tako sedaj čez vikend ga malo popivamo, v ponedeljek imamo po domače "mačka", ki si ga ne znamo pozdraviti, predlagam navadno vodo.
Doplačila za zdravstvene storitve niso tako velika, ta doplačila in njihove višine še ni nihče raziskal. Kajti ravno sedaj se pripravlja oz. nam grozi, da bomo za zdravstvo plačevali več. Rada priskočim vsakemu na pomoč, ne maram pa tega, da sama lahko skrbim zdravje, nekdo drug pa popiva, se drogira in lenari, ko mu odpove zdravje pa mora prispevati vsak. Zdravstveno zavarovanje bi moralo biti zagotovljeno vsem v enaki meri, moral bi ostat kot je bil ob odcepitvi iz Jugoslavije!!!!

Sedaj mi je pa lažje, želim vam obilo zdravja in lep pozdrav. Za napake se opravičujem. Tončka J.