ukinitev davkov na nepremičnine

fantom

/ #153 Zadeva

2013-11-07 20:14

Pozdravljeni sodržavljani! Oprostite mi nekaj misli, ob vseh teh norostih, ki se dogajajo pri nas! Poglejte malo čez mejo kako Avstrijski brzovlak hiti mimo naše ljube domovine, kako pri njih gospodarske panoge kot je npr. lesarstvo cvetijo pri nas so jih pa uničili...in zakaj ker oni so že zdavnaj spoznali, da je treba človeka pošteno plačat, da ti pošteno dela, da ga je treba spoštovat, da tudi on tebe spoštuje, da je treba nekaj iznajti, poštudiradi, da to naprej prodaš in denar kroži in država živi, kakor kri kroži po telesu, da živi... Naši fantje so pa že v štartu govorili- vem, ker sem bil 3-mesece v nadzornem svetu enega izmed podjetji, ki ga žal ni več. in ko sem slišal od vodilnih koko bodo firmo privatizirali oziramo pokradli sem takoj odstopil, pa to ni bistveno- bistveno je da so mi rekli, če ne boš ti bo pa nekdo drug in res je nekdo drug... Torej takrat so začeli in to se še kar nadaljuje, vse bi pokradli in vse prodali... edino kar je sarkastičnega v vsem tem je da so ti butli mislili, da firma oz. ena kmetija živi sama po sebi in samo denarce nosi... pa ne, ker se je treba hudičevo boriti iz meseca v mesec in ne krasti ampak vlagati nazaj in nazaj, da nekaj živi... zato so pa vse zavozili, ker ne znajo gospodarit ampak samo krast. Bo pa počasi ratal hudič, ker ne bo kaj več ukrast in sedaj je treba udarit po ljudeh z mogočimi in nemogočimi davki...da v sloveniji nismo sposobni ene žage, ki bi naš les predelala..., seveda ne, ker je treba iz tega potem še kaj narest, da je denar - je pa res, da imajo ljudje ob tem delo, da lahko davke plačujejo... pa jebeš ljudi...pelješ les v avstrijo pokasiraš in zaobideš vse te muke z ljudmi...tako se pri nas dela na vseh področjih... Prav tako je z vsem ostalim, še pred 20-timi leti je bilo ogromno majhnih kmetov, ki so vse počistili, vse pokosili, pa smo jih uničil, sedaj gremo pa na tasrednje... Dajte se nekateri, ki nimate pojma o podjetništvu in vidite nekaj tavelikih kmetov okrog Ljubljane in prekmurju, pozanimat kako pa kaj živijo tistih ostalih 90% kmetov v tem našem ljubem bregovju, kjer je treba vsaj 50 in več % dela narediti ročno in kakšne stroške imajo... dajte se pozanimat, kam gre evropski denar namenjen za kmetijstvo v sloveniji in koliko pijavk še živi od tega denarja, koliko ga sploh dobijo kmetje... in pa subvencije, ki nekatere tako zelo bolijo - takoj jih je treba ukinit in rajši ljudem pošteno plačat pridelke, pa subvencionirajte rajši ljudem cene drage hrane, saj subvencije si niso izmislil kmetje temveč birokrati, ki malo dajo kmetom zraven pa oni fajn kasirajo. Poglejte, koliko stroškov ima ena mlada družina, pri nas že 15 let rinemo samo iz meseca v mesec in vi bi nam nabili še nove davke, vi ki nam očitate, da se je včasih kradlo mleko, ko pa ste nam vi ukradli kravo, ki ga je dajala, vi ki trdite, da je prav, da je v vsakem podjetju, ki ima npr. 50 zaposlenih 25 ljudi v pisarni in 25 v proizvodnji...V avstriji jih je od 50-ih 44 v proizvodnji, surovine pa kupujemo na istih trgih po istih cenah in prodajamo na iste trge, kako naj bi bili potem konkurenčni... VI NE ZNATE DRUGA KOT KRAST IN DAVKE NABIJAT- BANDA..