Vrnite Šavlijevim otroke!

Gost

/ #287 Re:

2014-01-22 12:55

#286: Mala mami -

1. Najprej si preberi, kaj si sama napisala v predhodnih komentarjih (naprimer komentar 280). Me pa veseli, da si vsaj malo     razmislila in se popravila.

2. Priporočam Ti, da si pogledaš, kakšne so ugotovitve nevrobiologije in v povezavi s tem tudi novejše psihologije.     Zagovarjaj karkoli želiš - tudi, če je CSD naredil korist otrokom v materialnem smislu, jim je naredil veliko čustveno škodo, ki je ne bo možno nikoli popraviti.

3. Pišeš o sreči in preživetju. Kolikor je meni znano, doslej še nobena institucija - in tudi CSD ne,  ni poskrbela za človekovo srečo, je pa lahko k njej pripomogla in tudi obratno. Šavlijevi otroci so doma živeli skromno in bili so ljubljeni (ne pozabi, da si to sama napisala).

4. Institucijam smo dolžni gledati pod prste. Nihče ne misli, da zaposleni v njih ne morejo narediti nobene napake. So samo ljudje. Vendar pa odvzeti 7 otrok fakultetno izobraženima staršema, ki sta zanje skrbela, jih ljubila in jih izobraževala ter s CSD tudi sodelovala (tako je zapisano v dnevnem časopisju), ni dejanje, ki ga družba lahko kar tako spregleda. Argumenti zanj morajo biti zelo tehtni (zelo!) in celoten postopek izpeljan v skladu s pravnimi in človeškimi normami. Papir prenese vse, otroci pa ne! Dokler ne bom prebrala vsaj enega tehtnega argumenta za odvzem otrok (doslej ga še nisem in menim, da če bi bil, bi bil že objavljen), bom podpirala to peticijo in zakonca Šavli.

Spoštujem tudi mnenja, ki so drugačna od mojega, sem pa proti vsakemu natolcevanju in žaljenju zakoncev Šavli in tudi proti pavšalnemu kritiziranju revnih državljanov. Brez svežih žemelj, novih oblačil, interneta itd. lahko greš v življenje kot zdrav in pokončen človek, brez ljubezni staršev pa ne. In ne pozabi - nekateri predeli Slovenije nimajo ne cest, ne vodovoda, ne kanalizacije - a tam živijo ljudje - naši ljudje. Institucije se jih še niso spomnile. Torej jim preostene ...  .