Dodelitev skrbništva starim staršem v primeru Škratek

MarkJ
Gost

/ #899

2016-04-01 17:13

Ker sem prepričan, da na tak način kot so ga izvedli delavci CSD ni niti moralen, niti pošten še manj življenski. Treba se je pogovoriti z ljudmi, ki skrbijo za otroka, treba je upoštevati želje otroka. Šele nato, če res niso pogoji, da bi stari starši lahko obdržali in vzgajali otroka, se jim razloži zakaj bodo dali otroka v posvojitev. To, kar je bilo narejeno, je bila ugrabitev otroka od starih staršev. In, v kolikor sta stara starša, ki sta sorodstvena vez otroka, dovolj dobra, da državi plačujeta davke in ima saj eden redno službo, potem lahko brez problema vzdržujeta otroka. Spomnimo se zadnjič v TV oddaji na RTV1, ko sta bila starša s trinajstimi otroci (13), pa jim nihče nobenega ne vzame, pa sem prepričan, da jih težje vzdržujeta kot ta dva, enega otroka. Ne vem kaj se gredo pri nas določene službe. Tam, kjer je res treba ukrepati, se pa bojijo ali ne naredijo nič. Recimo, ko oba pijeta in pretepata brez vzroka svoje otroke. Prepričan sem, da je treba te zaposlene pa tudi ostale naučiti nekaj življenskega, ne samo ubogljivo slediti neživljenskim kracam na papirju.