Dodelitev skrbništva starim staršem v primeru Škratek

Gost

/ #1431

2016-04-02 13:25

Zgrozena sem nad situacijo.Da se odvzame otroka in se na tak nacin...Sem brez besed.Ce bi bil CSD dobroameren in " v korist otrok", kot se sam sebe naziva, ne bi NIKOLI na skrivaj odpeljal otrok ! Kar so storili, zasluzi najvecjo kazen.Za vse trenutke trpljenja otrok in starih starsev! V situaciji, v kateri sta otroka ( en celo avtist, ki potrebuje zlasti posebno custveno pozornost), sta stara starsa, mamina starsa, vredna zlata! Se posebej, ker sta mlajsa in zdrava! Da se pa takole ugrabi njuna vnuka?!? To je kriminal!!! Kdo, ce ne onadva, je najbolj sposoben v tej situaciji pomagati otrokoma??? Zakon bi se moral NUJNO spremeniti! V primeru smrti starsev se otroke lahko dodeli starim starsem ali ostalim sorodnikom, ne pa popolnim tujcem! ( seveda so izjeme situacije, ce so sorodniki ali stari starsi nenaklonjeni otrokom, ce slabo skrbijo za njih, ce so nasilni itd...)
Prepreciti se mora tudi, da bi oce po vrnitvi iz zapora lahko uveljavljal starsevsko pravico!!! Ker imamo sedaj zal enak primer v Celju...
Predvsem pa: CSD- ju se MORA ODVZETI presojo o tako obcutljivih stvareh, kot so dodelitve otrok, stiki otrok in starsev!!!!!!!! Ker so socialni delavci v celoti neusposobljeni za tako podrocje.To naj bo v pristojnosti sodnika in pediatra, morda psihologa.Socialni delavci naj samo skrbijo za otroske dodatke ipd, za ostalo pa ne.Ker so unicili ze nesteto druzin in zivljenj.Tudi jaz imam zal tako izkusnjo.Direktorici csd Velenje naj se odvzame opravljanje poklica dozivljensko.In naj gre v zapor! Zenska, verjetno tudi mati, pa naroci ugrabitev otrok????
SEM ZA ABSOLUTNO DODELITEV SKRBNISTVA BABICI IN DEDKU V PRIMERU SKRATEK!