Dodelitev skrbništva starim staršem v primeru Škratek

Bubu

/ #1779

2016-04-04 19:40

Otroci sodijo najprej k sorodnikom, šele potem se išče primerne skrbnike med ostalimi. Pred približno dvemi meseci sem bila tudi sama na CSD, na oddelku za posvojitve, da bi povprašala, kaj se lahko z mojimi otroki zgodi v pirmeru moje in partnerjeve smrti. Socialna delavka mi je prijazno odgovorila, da skrbnike - posvojitelje najprej poiščejo med sorodniki (starimi starši, tetami, strici) in da naj bi imeli ti prednost pred ostalimi. Lahko pa vsi starši stopijo k notarju in uradno zapišejo, kdo želijo da bi skrbel za otroke v primeru nesreče, smrti in te želje mora CSD upoštevati. Svoje otroke bi definitivno najprej dala starim staršem ali pa bratu, sestri, če le ne bi imeli hujših težav z zdravjem. Že to, kako se stara starša borita za svoja dva vnučka, je dovoljšen dokaz in razlog, zakaj sodita k njima. Za njiju bi naredila prav vse, rada ju imata in to je najbolj pomembno. Če je stanovanje res premajhno in če nimata dovolj prihodkov, je tu država, da pomaga. Ni mi jasno zakaj potem na CSD tudi vsem ciganom na silo ne poberejo otrok in jih dajo nekam v rejo, ki jih imajo po 10 in živijo v slabših pogojih kot tile.