PROTI EVTANAZIJI ARONA

Gost

/ #98

2021-04-02 09:12

Kot človeku, mami, babici in nenazadnje vzgojiteljici, mi je hudo za ubogo deklico in sočustvujem s starši ter ostalimi sorodniki, vendar pa se mi tu poraja vprašanje, kje so bili v času nesrečnega dogodka vsi ti ljudje, ki so odgovorni za dobrobit in varnost otroka. Kot sem razbrala iz medijev, je bil Aron na domačem terenu, privezan in kolikor se spoznam na pse, je bil v tem primeru na položaju varuha. Torej je v tistem trenutku čuval svojo "družino", svoje "krdelo". Nesrečno deklico, ki mu seveda ni želela hudega, je Aron zaznal kot vsiljivko in tako tudi postopal. Opravljal je svoje "delo". Žival, ki je odreagirala nagonsko, v tem primeru ni kriva. Aron se ni prosto sprehajal in iz ljubega miru napadal ljudi, temveč je bil na svojem terenu in vsi vemo, da so živali teritorialne. V tem primeru, bi morali odgovarjati predvsem ljudje. Ne bom sodila kateri, ker ne poznam vseh okoliščin, vsekakor pa odrasle, odgovorne osebe. Kar pa se tiče gospe inšpektorice, je moje stališče, da bi se gospa vsekakor morala držati črke zakona, saj je konec koncev intelektualka, zaposlena v javni službi in bi ji moralo biti jasno, kako in na kakšen način te stvari potekajo. Zakon je za vse enak, vsaj moral bi biti. Na njenem mestu bi skušala ohraniti vsaj malo dostojanstva, če ji ga je še sploh kaj ostalo in bi sama zapustila to delovno mesto, saj vse kaže, da ga ni sposobna razumsko opravljati. Verjamem, da je tudi ona ukrepala nagonsko, da je zadevo občutila zelo čustveno in na osebni ravni, ravno v primeru, ko bi morala ohraniti hladno glavo. Žal je to z življenjem plačal Aron in nenadoma imamo v tem dogodku dve nedolžni žrtvi. Podpiram peticijo, ker si želim, da bi bilo takšnih nesrečnih pripetljajev čim manj, hkrati pa izrekam sožalje dekličinim staršem.