PROTI novim mestnim radarjem v Mariboru

Gost

/ #346 Re:

2012-10-23 18:48

#335: S.kanglico.po.vodico? -

Pa dobro, kaj je s tabo narobe? Ni problem prehitra vožnja, problem so tudi nesmiselno postavljene omejitve, ki so postavljene tako samo zato, da se lahko več kasira. Zakaj ne bi ponekod na štiripasovnicah spremenili omejitev iz 50 na 70, če pa smo šoferji vsa ta leta vedno znova dokazovali, da se je tako varno voziti, tudi zato, ker so tudi avtomobili vedno bolj varni? To pa ne. Kadar se zakoni tako masovno kršijo, kot tukaj, je torej nekaj narobe z zakonom, in ne z ljudmi. Balkan gor, Balkan dol. V največji meri pa smo Balkan zato, ker nismo pravna država. To pa nismo zato, ker za razne tajkune in politike pri nas zakoni ne obstajajo. Oni, ki so nas tako daleč pripeljali, imajo sedaj polne bančne račune na Kajmanskih otokih, minus pa moramo sedaj mi, navadni ljudje, pokrivati. Tako se dela pri nas. In zato smo Balkan! Država nam sedaj pravi, treba je varčevati, bla bla bla..., vseskozi pa nam daje napačne signale, s tem, ko dovoli, da največje svinjarije ostanejo brez pravičnega sodnega epiloga.  Malega človeka pa je treba za vsak prdec v drek potisniti. In zakaj bi zdaj jaz moral voziti ves posran v strahu pred radarji, medtem ko Kresalka divja 200+ po avtocesti, pa se ji nič ne zgodi? Riba smrdi pri glavi, in tam jo je treba pričeti čistiti.

In ne mi zopet začeti primerjave z Nemčijo, Avstrijo itd. Kaj misliš, da se npr. ljudje v Münchnu ne bi bunili, če bi jim naenkrat postavili v mestu 420 radarskih naprav? Toliko bi jih namreč morali, da bi bila gostota glede na št. prebivalcev ista kot v MB.

Če znaš nemško, si poglej naslednji primer: http://www.tz-online.de/aktuelles/muenchen/tz-bussgeldorgie-baustelle-103746.html in ne mi reči, da je tudi to bilo prav?