Peticija za znižanje plače parlamentarcev na minimalno plačo

Quoted post

Vojko
Gost

2013-09-12 10:21

Kaj je ta peticija samo za spodbujanje pozornosti medijev ali pa ima nek resen namen doseči cilj naveden v peticiji? Ne sprenevedajte se, beseda "varčevanje" ima dvojni pomen. Varčuješ takrat, ko ne zaslužiš toliko kolikor bi želel ali moral potrošiti, torej v tem primeru varčuješ tako, da manj zapraviš za izdatke. V drugem primeru pa zaslužiš več od svojih potreb, takrat pa varčuješ tako, da shraniš odvečen denar npr. na banki.
Varčevati bi bilo potrebno pri tistih, ki imajo več od nekega minimuma npr. več od 600 ali 700 eur prihodkov in to progresivno navzgor, recimo, ko bi prišli do plač parlamentarcev bi lahko znašala obremenitev tudi npr. 50% ali celo še nekaj več saj bi jim ostalo še vedno več kot preveč. S povišanjem DDV-ja pa so najbolj prizadeli tiste najrevnejše, ki nimajo niti za hrano in ostalo najnujnejše.
Pobudnika pozivam, da naj bo resen in naj se loti zastavljenega v peticiji resno in ne samo za svojo promocijo. Samo tako bo imel veliko podporo.

Replies

486

#500 Re:

2013-09-12 10:56:40

#494: Vojko - se strinjam. Ljudje spet ko ovce sledijo nečemu, ker se jim fino zdi, da 'ma nekdo jajca'. Mene predvsem zanima, kdo je ta Rok, kaj je v njegovem ozadju, kaj so njegovi cilji in vizija ... ko so se oglašali 'vstajniki', je bil moj pomislek, da je to leva opcija, ki želi zrušiti vlado. Na koncu se je izkazalo, da imam celo večinoma prav. Ko je Bratuškova zvišala DDV, so vsi Hildo gledali, mal pojokcal, pa je šlo mimo, tako kot gre trop ovac. Ko je Janša prdnil, vsi v proteste. Ne razumet napak, NOBENA politična opcija ni moja, glede politike sem 'ateist', vendar ugotavljam, da ima vse neko politčno ozadje sedanjih političnih akterjev. Kako naj vem, komu lahko zaupam in kdo kam spada, oziromo, kako naj bom prepričan, da Rok nikamor ne spada?