Peticija za znižanje plače parlamentarcev na minimalno plačo

Peticija za znižanje plače parlamentarcev na minimalno plačo / Obvestila / PETICIJA ZA ZNIŽANJE PLAČE PARLAMENTARCEV NA MINIMALNO PLAČO / Komentarji

Gost

2013-09-12 08:10

bravo...you have balls...

Gost

2013-09-12 08:15

Bravo Rok sam bi tudi podpisal peticijo,ker to je že kriminal v naši državi sam bi bil bolj vesel da bi prišlo do revolucije in bi se rešli vseh politikov in strank ki prejemajo državne plače za prazen nič.Me pa prav zanima,kaj sploh politiki delajo da so opravičeni do plač včasih so dobili funkcijo direktorja v kakšnem podjetju in so dobivali plačo zdaj pa samo pijejo kafe podjebavajo ljudi in vlečejo plače pa še kradejo vsem po vrsti.Rok še enkrat bravo in podpiram tvoje dejanje v imenu ljudstva.

Gost

2013-09-12 08:29

Tako bi morali biti, pa imejmo vsi minimalno plačo, brez njihovih dodatkov in potnih nalogov iz katerih vlečejo neobdavčeno plačo ki je 3x večja od njihovih osnovnih plač. Ni komentarja in besed.....
hudicek

2013-09-12 08:31

Spostovani!

Predlagam, da se sestavi peticijo proti obveznemu dodatnemu zavarovanju ! Ta denar, ki naj bi bil namenjen zdravstv dejansko porabijo zavarovalnice (triglav, Vzajemna....) za svoje obratovanje (placilo zaposljene osebe, placa njegove vodje, pa spet njegovega nadrejenega in tako do predsednika uprave, rezijske stroske in na koncu dobicka!) !!! Mogoce gre od 28 eurou dejansko 5 eurou za zdravstvo!?! Ukinimo futranje pijauk in za razliko dvignimo obvezno zdraustveno zavarovanje za teh 5 eurou in bo denar res prisel tam kamor je namenjen in za ljudi bo ceneje !!!

prosim vas, da mi sporocite vase mnenje glede tega
andrej.dermota@gmail.com

HVALA

Gost

#480 Re:

2013-09-12 08:32

#32: -

Saj tudi privarčevani denar pri Skupni namenjen za dodatek k mali pokojnini obdavčijo z 25%.Ta denar si že tako težko trgaž od minimalne plače pol pa še ta nesramnost z strani države,res sramota.Vzamejo še tisto od ust odtrgano pol pa šparaj če se splača...mora nam uspeti

Gost

2013-09-12 08:35

Rok, kdaj se je pa svinja, in to debela, pri koritu odpovedala svoji požrtiji. Izgleda da je čas za mesarje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gost

2013-09-12 08:35

Imate mojo podporo in zahvalo.
Lp, Ksenija

Gost

2013-09-12 08:37

Predlagala bi tudi, da se plače znižajo tudi vsem ostalim vodilnim uslužbencem zaposlenih v državnih podjetjih katere vodijo, tako da jim na kraj pameti nebi več prišlo o kakšni odprodaji.Zajamčen OD pa bi imeli toliko časa, dokler podjetja zopet ne bodo pozitivno poslovala. S tem bi jim omejila tudi izplačilo raznih nagrad, ki si jih tako radi izplačujejo. Sicer pa vsi vemo, da le ti hodijo v služo ne pa tudi delat. Tako kot za vse ostale bi veljala enaka pravila, ni službenih vozil in ostalih binitet. Prav tako zanje obstajajo javni prevozi itd....Strogo pa je potrebo ločiti, kaj je javno in kaj zasebno, to velja predvsem za zdravstvo.

Gost

2013-09-12 08:38

Vav Rok super rad bi bil z ramo ob rami s tabo amak ker sem odsoten ravno ta vikend ti zelim veliko uspeha in sem steboj na visjih nivojih! Bi blo pa dober ustanovit ljudski tabor , kjer bi se zbiral in urgiral na vsako dejanje ki nebibilo korektno do vseh ! Mogoce ga pa ze mate pA jaz nevem .. Definitivno se zelim ze vec akcij in pravih ljudi Skupaj !!

Gost

2013-09-12 08:41

Kaj lahko jaz naredim , kje lahko podpisem peticijo

Gost

2013-09-12 08:43

Poteza je sicer super in krasna, vendar na ta način ne bomo veliko rešili. Potrebna bi bila peticija za restriktivno zmanjšanje poslanskih mest, za ukinitev občin, ki ne dosegajo velikosti upravnih enot, ali še bolje, za centralizirano upravljanje slovenskih pokrajin. Parlament z max. 20 poslanci bi bil zadosten, poleg tega veliko bolj produktiven. Potrebna bi bila temeljita čistka na področju zakonodaje, govorim o kontradiktornostih zakonskih in podzakonskih aktov.
Z razpustitvijo občin in posledično odvečnih javnih delavcev, se nikakor ne bi smelo iskati rešitev njihovega nadomestnega zaposlovanja na državnih seskih, saj s tem ne bi rešili nič. Treba bi bilo vzpostaviti samooskrbnost države v čim višji meri in spodbujati gospodarstvo ter zaposlovanje!!!
Iz zdrave kmečke logike izhaja, da se dlje kot si širok, ne moreš stegniti. Govorim o zadolževanju. Tudi v domačem gospodinjstvu lahko potrošiš le 100€, če jih nimaš več.
Ne razumem vseh silnih ekonomistov, doktorjev znanosti iz ekonomije, magistrov ekonomije in menedžmenta ... toliko znanja so si pridobili, gospodarno pa ne znajo ravnati. Saj je preprosto. Prenost kmečke logike iz lastnega gospodinjstva. Razen če jim tudi to šepa, dvom da ne, je prisoten ...

Gost

2013-09-12 08:51

vsi na ulice pa naredit tak ko so v grčiji...

Gost

2013-09-12 09:15

Hvala, Rok.

Gost

2013-09-12 09:32

Zaplenit jim imetje, "prihranke",realno obdavčit oaze v tujini marsikaterega pa bi bilo potrebno za vedno odstraniti.Sodniki naj začnejo delat,ker so ista banda-advokate imamo odlične...

Gost

2013-09-12 09:35

BRAVO ROK - VSEM V PARLAMENTU JE TREBA ZNIŽAT PLAČO.

Gost

2013-09-12 09:41

Mi dobro vemo da te peticije so samo brisanje oči ljudem ali odpiranje nove stranke ki bo ravno tako počela kod tile do sedaj.!Dokler bodo v Sloveniji na položajih in vodilnih mestih (YUGOSI) nimamo kaj iskat ,saj slovenčki usihamo počasi ! L.P.

Gost

2013-09-12 09:55

Reveži ja ne bodo preživeli ?!!

Gost

2013-09-12 10:12

Se strinjam
Vojko
Gost

2013-09-12 10:21

Kaj je ta peticija samo za spodbujanje pozornosti medijev ali pa ima nek resen namen doseči cilj naveden v peticiji? Ne sprenevedajte se, beseda "varčevanje" ima dvojni pomen. Varčuješ takrat, ko ne zaslužiš toliko kolikor bi želel ali moral potrošiti, torej v tem primeru varčuješ tako, da manj zapraviš za izdatke. V drugem primeru pa zaslužiš več od svojih potreb, takrat pa varčuješ tako, da shraniš odvečen denar npr. na banki.
Varčevati bi bilo potrebno pri tistih, ki imajo več od nekega minimuma npr. več od 600 ali 700 eur prihodkov in to progresivno navzgor, recimo, ko bi prišli do plač parlamentarcev bi lahko znašala obremenitev tudi npr. 50% ali celo še nekaj več saj bi jim ostalo še vedno več kot preveč. S povišanjem DDV-ja pa so najbolj prizadeli tiste najrevnejše, ki nimajo niti za hrano in ostalo najnujnejše.
Pobudnika pozivam, da naj bo resen in naj se loti zastavljenega v peticiji resno in ne samo za svojo promocijo. Samo tako bo imel veliko podporo.

Gost

2013-09-12 10:23

Hvala za tvoj trud!

Gost

2013-09-12 10:32

se strinjam

Gost

2013-09-12 10:38

Končno se je en spomnu neki narest ampak ljudem je še očitno prelepo da se pustimo še naprej vleči za nos tistim ki sploh ne vedo kaj je sram in živijo samo za sebe in svoje bližnje ostalo so jim itak številke.

Gost

2013-09-12 10:44

Podpiram vašo peticijo,združiti bi se morali vsi in skupaj lahko kaj dosežemo, sprašujem se kako da imajo takšno moč nad nami saj mi smo večina in dovoljujemo da se z nami tako dela, da nam jemljejo...predvsem dostojanstvo

Gost

2013-09-12 10:46

Peticija more uspeti! Hvala za vaš trud za vse nas! LP
486

#500 Re:

2013-09-12 10:56

#494: Vojko - se strinjam. Ljudje spet ko ovce sledijo nečemu, ker se jim fino zdi, da 'ma nekdo jajca'. Mene predvsem zanima, kdo je ta Rok, kaj je v njegovem ozadju, kaj so njegovi cilji in vizija ... ko so se oglašali 'vstajniki', je bil moj pomislek, da je to leva opcija, ki želi zrušiti vlado. Na koncu se je izkazalo, da imam celo večinoma prav. Ko je Bratuškova zvišala DDV, so vsi Hildo gledali, mal pojokcal, pa je šlo mimo, tako kot gre trop ovac. Ko je Janša prdnil, vsi v proteste. Ne razumet napak, NOBENA politična opcija ni moja, glede politike sem 'ateist', vendar ugotavljam, da ima vse neko politčno ozadje sedanjih političnih akterjev. Kako naj vem, komu lahko zaupam in kdo kam spada, oziromo, kako naj bom prepričan, da Rok nikamor ne spada?