Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim

Quoted post

1487

#1497 Re: Re: Re: Re: Nič ne boste dosegli

2014-12-25 11:06

#1470: - Re: Re: Re: Nič ne boste dosegli 

dej, pozanimaj se za kaj točno (in v kakšni višini) so se jemali pufi..petina samo za dokapitalizacijo bank, vse ostalo pa za pokrivanje proračunske luknje oz primankljaja - torej za sprotno porabo, plače, pokojnine  in ostalo porabo JS. Vse samo zato, ker nismo izvedli reform.

Obračajo na bolje? a res? kakor vem, sedi samo Hilda, vsi ostali tajkunčki ali so prebolehni za čorko oz jih spuščajo na svobodo zaradi napak v sodnih postopkih.

Živimo v informacijski dobi, eni pa še vedno živite na začetku 19 stol. Namenoma ali ker ste tako vzgojeni?

Aja, saj res, kdo je bil že proti objavi imen v kreditnih pogodbah - miki miška ali jaka racman? ali večin poslancev SD, ZAB, Desus?

Grozim s teto Matildo? a pri svojin letih ne ločiš med mnenjem in grožnjami? c c c...

Le zakaj te je ta omemba Matilde tako prizadela? le zakaj...

Replies

Gost

#1504 Re: Re: Re: Re: Re: Nič ne boste dosegli

2014-12-25 12:46:28

#1497: 1487 - Re: Re: Re: Re: Nič ne boste dosegli 

Proračun je na začetku deloval dobro. Potem je vlada 2004-2008 z zakoni v proračun vgradila primankljaj v višini okrog 2 miljardi evrov na leto. Zakonov je bilo več, naštel bom le dva: zakon o plačah v javnem sektorju in zakon o obdavčenju dobičkov v podjetjih. Od takrat so stalni problemi s proračunom. Samo zaradi tega se primakljaj vsako leto poveča za cca dve miljardi. Je bilo to nalašč ali po neumnosti? Ne vem, kaj od tega je hujše.

V bistvu me ne moti, če hočeš, da se stvari razčistijo. Moti potuhnjenost. Kupe vašega masla na glavi bi radi naprtili svojim političnim nasprotnikom, sami pa bi se kazali kot brezmadežni angelčki. Informacijska doba vam ni v prid, ker dandanes marsikatera packarija pride na plan hitreje kot je to bilo v 19.stoletju.

Tvoje 'mnenje' o teti Matildi sem razumel v aktualnem kontekstu. Zadnjič sem po TV videl pripadnike vaše stranke v uniformah. Opazil sem tudi več drugih znamenj, pa me skrbi. Ni še dolgo od takrat, ko je taka 'mnenja' z življeni plačalo 100.000 Slovencev vseh političnih barv. Res sem prizadet. Skrbi me za moje bližnje. Tudi tebe bi moralo, ker teta Matilda ni v nobeni stranki.