ZA OHRANITEV NOVEGA ZAKONA O ZAKONSKI ZVEZI IN DRUŽINSKIH RAZMERJIH

Quoted post

Kralj Salomon

2015-03-22 08:55

#1583: - Re: Re: Kako naj vzgajam? 

Moj dragi internetno-literarno navdahnjeni gost. Svoj psevdonim sem povzel po starožidovski zgodbi o "salomonski sodbi". Le preberite si jo. Glede na to da trenutno stojite v navzkrižnem ognju bridkih konfliktov (a) med grškimi učiteljicami in nemškimi davkoplačevalkami ter (b) med ruskimi roditeljicami in ameriškimi posvojevalkami, se vam utegne zazdeti precej moderna in aktualna.

Replies

Gost

#1585 Re:

2015-03-22 09:33:52

#1584: Kralj Salomon -  

Moram priznat, da moji literalni navdihi še zdaleč niso na interentu, ampak v dejanski literaturi. 

Predvsem pa za Salamonsko sodbo nebi vedel, če je nebi poznal. Žal RKC in g.Primc in 24Kul vedno bolj izgledajo kot mati s prisvojenim otrokom. To lahko prepoznate po zapisu, ki ga je napisala gospa in še nekaj precej osebnih zapisih na tem forumu. Vsi ti izgledajo kot prave matere. 

Problem je, da dilema, ki jo vi predstavljate je precej daleč od prave dileme in zato govorimo eden mimo drugega. Učitelji, ki jih jaz omenjam so slovenski in davkoplačevalci ravno tako. Družba, ki jo omenjam je slovenska in ne globalna. Zarezi v plače učiteljev so v Sloveniji, ki se je istočasno zadolžila (Če nebi bilo nemškega napihovanja krize v evropi in izničitve letega, bi bil slovenski problem z odplačevanjem po 10 letih še precej večji).

V bistvu nobeden od omenjenih problemov ne potrebuje Salamonske sodbe, ker sta oba rešljiva s strani strkovne javnosti. Bistvo Salamonske sodbe je v prisilo v samorešitev in to je bila Salamonova pamet.

Je pa res, da je Salamonska sodba potrebna za razkol med Cerkvijo in sekularno družbo. V tem primeru se delitev izobraževanja med šolo in religijo izkazuje vedno bolj kot napačen korak in šola kot prava mati izobrazbe vedno bolj joka nad odločitvijo Salamona (države).

In ne Salamonova sodba ni nauk za matere otrok in ne predstavlja sodnega precedena za našo temo.

Prosim podučite me v moje napake, ker le tako bom jutri pametnejši.