Proti poboju nutrij na Ljubljanskem barju
Proti poboju nutrij na Ljubljanskem barju / Obvestila / Bitka za nutrije je kljub vsem ogorčenju širše javnosti izgubljena / Komentarji
Gost |
#12023-09-13 06:57Eto pa pravijo da se narod odloca, en k.
Se narod odloca..upam da vsi ti lovci fasejo neke bolezni in crk...prokleta gamad |
Gost |
#22023-09-13 07:33Peticijo sem podpisal zgolj iz kljubovanja mestni gnadi, ki ima s kavča toliko povedati o kmetih, lovcih in zatiranju preštevilnih zveri, ki delajo škodo tako človeku, kot tudi drugim živalskim vrstam. Če imamo mi lahko lisice, šakale, volkove, medvede in svinje, naj imajo ljubljančani nutrije. A temu ni tako. Mestna gnada je poskrbela za svoje lagodje, medtem ko še vedno trobi kaki kriminalci smo kmetje in lovci, ki med drugim skrbimo, da zaradi prevelikega števila zveri ne izumirajo druge živalske vrste. Ampak na žalost ljudje vidijo le tisto, kar želijo. In so dokazano ‘zaščitniki’ živali samo dokler se to ne tiče njihovega dvorišča.
Sicer pa so nutrije tujerodna invazivna vrsta. To pomeni, da drugim živalskim vrstam odžirajo osnovne pogoje za življenje. V prevelikem številu delajo škodo tako neopaženim živalskim vrstam, kakor tudi človeku na infrastrukturi in imetju. So prenašalec bolezni, okužb in parazitov. Razširjene so praktično povsod po srednjih in spodnjih vodotokih po Sloveniji. In drugo kot vsaj delna odstranitev teh živali iz okolja kamor ne sodijo, pač ne rešuje problema. |
Gost |
#32023-09-13 07:39Predlagam da se najde en pameten, in pozge te hisice, posledicno nutrije nebodo nic unicevale in ne bodo skodljive. |
Gost |
#52023-09-13 08:00Sramotno in žalostno. Človek več res neve kam se naj obrne za pomoč nič krivim živalim. |
Gost |
#62023-09-13 08:04Se ne moremo obrniti na kakšno evropsko institucijo ali celo globalno, da malo dvignemo prah? |
Gost |
#72023-09-13 08:53Mogoče bi pa zaleglo če jim vrnemo na enak način. Mogoče bi potem le dojeli. Mogoče je pa zdravo da se Zemlja strese in odvrže parazita, ki mu pravimo človek. Čeprav te monstrume ne bi mogla uvrstit med ljudi. |
Gost |
#92023-09-13 09:14Tako je to ja,naslednji so pa brezposelni,upokojenci in bolani..........Treba se bo upreti in to ne samo pisarjene ampak dobesedno z nasiljem proti nasilju. |
Gost |
#102023-09-13 10:10UMORI ŽIVALI IN RASTLIN
Najlažje je pobiti živali (nutrije, medvede, volkove,...) pa četudi dejansko sploh ne veš kolikšno je njihovo število in posekati drevesa (Rožnik, Drama, ipd...). UNIČEVATI NARAVO!!!!!
Pa po možnosti še veliko zaslužiti na račun tega.
NARAVA NAM ŽE VRAČA IN NAM BO ŠE VRNILA.
Upam, da čimbolj tistim, ki ji škodujejo!!!!!! |
Gost |
#122023-09-13 17:44Računam, da bodo inšpektorji po hitrem postopku pisali kazni za mučenje živali, ker streljanje živali v kletkah ne sodi med nobeno izjemo po Zakonu o zaščiti živali. In ko se bo v kletko ujel pes? Ga bodo ustrelili, da prikrijejo svojo nesposobnost?
Lovci gor ali dol,komur se sline cedijo po streljanju nemočnega bitja v kletki, potrebuje nujno zdravljenje! |
Gost |
#132023-09-14 02:28Ljudstvo ignorirajo/zatirajo vsepovsod, tako da ljudstvo se bo moglo znajti drugace, ce hoce kaj resiti, kar je se naravnega. Mogice se nutrije z zivolovkami odlovi pred temi, ki jih hocejo iztrebiti in se jih vsaj nekaj tako resi za naslednje rodove in poseli na druga mogoca obmocja? Obsojam poboje! Vsi ti poboji zivali mi niso logicni... Nutrije so namrec ze toliko casa prisotne in narava sama ustvari ravnovesje, prilagoditve, ce se vanjo clovek ne vtika s pobijanjem.
S spostovanjem do nutrij in vasega truda, da jih resimo, lepo pozdravljam vse, ki nam ni vseeno za zivali,
Jelka |
Gost |
#152023-09-15 09:12Zgrožena sem nad odločitvijo človeka.Clovek.je zver,ubica.Neglede za koga gre,je to moj odgovor .Vidite ,zgodile so se poplave,ljudjem je odneslo domove ki so celo življenje gradili.Jutri se to zgodilo meni,vam.Ne sprašujete zakaj,odgovor je pred vami.Clovek uničuje naravo...narava bo uničila človeka.Tistemu ki je prvi izdal nalog..predlog da se ubijajo nutrije sporočam,,,,Mogoče mi ne boste verjeli,vam pa vseeno povem tisto v kar sem prepričana,kar vem iz svojega šestega čuta...ne storite tega,kajti čez čas to vaše ubistvo bodo plačali vaši najbližji,in vi boste trpeli.To ni sporočilo da ne boste ubijali,to je sporočilo da veste kaj sledi .Ponavljam,mogoče ne verjamete,a zapomnite si mojega sporočila .Da ne ubijate ni na meni je na vam.Zaradi vaše odločitve moja duša bo jokala,kot joka vsak dan ko gleda kaj človek.pocne živalmi in naravi.Hvala za branje.
|
Gost |
#162023-09-15 11:36Jaz pa upam, da ne boste odnehali..pa ja ne bomo to gledali vsa ta leta?
V našem kraju ljudje tega ne bi nikoli dopustili.. v Ljubljani je to tako čudno razni politiki, šerifi, lovci brez vesti.. karma s gonna get you.
In če kdo vidi nutrijo v pasti naj jo takoj izpusti. Hvala.
Lp vsem:) |
PETICIJA PROTI POSTAVITVI AZILNIH DOMOV BREZ POSVETOVANJA IN PRIVOLITVE LOKALNIH SKUPNOSTI
Ali želite kaj spremeniti?
Spremembe se ne zgodijo, če molčimo. Avtor te peticije je vstal in ukrepal. Boste tudi vi storili enako? Ustvarite peticijo in začnite družbeno gibanje.
Začnite svojo peticijoDruge peticije, ki bi vas lahko zanimale
Za prost dostop do gorskega sveta
5168 Ustvarjeno: 2024-10-21
ZAHTEVA za zaustavitev in umik pobude državnega prostorskega načrta za polje vetrnih elektrarn Ilirska Bistrica
213 Ustvarjeno: 2024-11-06
Izgradnja urbanega (skate) parka v Brežicah
136 Ustvarjeno: 2024-11-20
Proti širitvi industrijske cone na najboljša kmetijska zemljišča v Žireh
125 Ustvarjeno: 2024-10-20
Teniška dvorana Kočevje
299 Ustvarjeno: 2024-10-10
VPIS NEODTUJLJIVE PRAVICE DO UPORABE GOTOVINE V USTAVO
584 Ustvarjeno: 2024-08-30
Peticija ohranimo Botanični vrt, ki deluje že vse od leta 1810.
7669 Ustvarjeno: 2024-04-24
Ohranimo pumpo in burek v Savskem naselju
51 Ustvarjeno: 2024-11-23
JAVNI POZIV VLADI, POLITIČNIM STRANKAM IN DRŽAVNEMU ZBORU, DA URESNIČIJO REFERENDUMSKO OBVEZO
51 Ustvarjeno: 2024-11-17
PETICIJA PROTI GOLOBOVI VLADI
4660 Ustvarjeno: 2024-03-26
Zvisanje kazni pedofilom in posiljevalcem
274 Ustvarjeno: 2024-03-09
Peticija za poziv da se gotovinsko plačevanje zapiše v Ustavo
14008 Ustvarjeno: 2020-03-18
Zahtevamo ukinitev 152,40 € letne prisilne RTV članarine - RTV programe naj si kodirajo
29876 Ustvarjeno: 2014-04-25
Poziv k odstopu ministra za finance Klemna Boštjančiča zaradi suma kaznivih dejanj (Afera Brio)
241 Ustvarjeno: 2024-08-31
Peticija za ureditev helikopterskega resevanja v Republiki Sloveniji
7211 Ustvarjeno: 2024-04-18
November kot dela prost mesec
38 Ustvarjeno: 2022-11-01
PREPOVED LABORATORIJSKIH POSKUSOV NA ŽIVALIH IN UVEDBA RAČUNALNIŠKIH SIMULACIJSKIH MODELOV
1026 Ustvarjeno: 2019-11-01
Peticija za ureditev področja sekundarnih, nujnih in nenujnih, medicinskih reševalnih helikopterskih prevozov v Republiki Sloveniji
2485 Ustvarjeno: 2024-04-15
Podpri Zakon o izstopu Slovenije iz Svetovne zdravstvene organizacije (WHO)
1520 Ustvarjeno: 2024-03-27
Sprememba pogoja za zavarovalnega zastopnika
5 Ustvarjeno: 2024-10-29