prepoved SAZAS -a pregon vpletenih, tudi pravnikov kateri delujejo na arhaičen način
Stopite v stik z avtorjem peticije
Ta tema pogovorov je bila samodejno ustvarjena iz peticije prepoved SAZAS -a pregon vpletenih, tudi pravnikov kateri delujejo na arhaičen način.
Gost |
#4262014-10-19 23:13pridružujem se peticiji,ker mi grejo grozno na živce in že lete jim ne plaćujem tudi po ceno življenja.imam frizerski salon i plačujem že tako vse mogoče norosti to pa nebom.i tudi ne. ja kaj so mi pa dali. nič.še tisto kar vrtijo po radiju so dobili vsi plačano da vrtijo posebno reklame oglase ,ja najbolj da jim še jaz plačam da jih poslušam .to je bolano noro. |
Gost |
#4272014-10-20 10:51Se popolnoma strinjam. Naslednji na vrsti naj bo pa še IPF |
boris odreitz Avtor te peticije |
#428 Re:2014-10-24 09:46brez skrbi da tudi oni pridejo v ta program ampak po vrsti ! |
Izberi vzdevek |
#4292014-11-05 21:20 |
Gost |
#430 Re:2014-11-15 05:18glasbo...nekdo jo je mogel napisati, da jo bend igra? |
sovražnik sazasa |
#431 Re: Re:2014-11-17 19:40 za to je dobil že plačano ob nastanku projekta tako kot Šolinčka za vsak komad 1000 mark takrat , |
Gost |
#4322014-11-29 12:00Neodgovorno in ponižujoče do vseh avtorjev. Oderuštvo, ki presega vse meje normalnega in nesprejemljivega v naši družbeni ureditvi. V upanju, da se končno nekaj uredi, sem dal svoj glas in podpis... |
Izberi vzdevek |
#4342014-12-15 14:03Peticija za zaustavitev in inkriminacijo SAZAS-adruštva katero bi naj ščitilo pravice avtorjev Ker ni pravično in niti pošteno, kako pobirajo sredstva niti kako jih delijo med avtorje na arhaičen način dobesedmo Posledica tega so : zapiranje frizerskih salonov, izguba delovnih mest na tem področju, predvsem pa botruje temu To so zadeve katere bi morali preiskati kriminalisti in to izvesti kar se da precizno,kar se pa do slej še, ni zgodilo. Sazas je na omenjeni način hudo prizadel gospodarstvo republike Slovenije, posameznike, mnoge glasbenike je pahnil Odvetnik Sluga na zelo neokusen način napada svoje nasprotnike, terorizira z tožbami in njegove kakor tudi Če bi jim kaj bilo do ljudi, do ljudstva, do svoje dežele, države, SLovenije, bi pred več kot 13 leti,ko Ko pa je začela govoriti lakota, hude igsistencialne težave mnogih so pa tile ljudje iz SAZAS-a in njihov odvetnik To je le delček hudih težav katere je povzročil SAZAS z svojimi lobiji , anarhistično in diskriminatorno politiko katero so Zato ne odlašajte z podpisom peticije in s ozaveščanjem vseh bližnjih in daljnih sorodnikov, prijateljev |
Gost |
#435 Re:2014-12-23 10:55Ali je ta peticija že romala kam, da bi tudi obrodila uspeh ? Zastonj tu pisati, če ni konkretnih korakov, da se kaj spremeni. Iz napisanega do sedaj ugotavljam, da so ves izplen, le postopki pred sodišči. Kaj pa kaki predlogi ustreznim organom za spremembo zakonodaje, so kje na vidiku. Dokler bo zakonodaja dovoljevala, da kolektivne organizacije in društva počnejo, kar počnejo, bodo tudi tožbe oškodovancev na sodiščih padale. Ta peticija se odvija že kar nekaj časa, vendar izplena do sedaj ne vidim, vse gre naprej po "psi lajajo, karavana gre dalje". Še vedno vsak mesec dobivamo položnice tako od Sazas kot IPF, še vedno na sodiščih izgubljamo postopke in še vedno plačujemo nekaj, kar na koncu skoraj ne pride na tisti naslov, kamor bi moralo, ker preveč porabijo zase in ne ostane dosti avtorjem, pa še to v glavnem le tistim, ki so bližje koritu. Strinjam se, da so v glavnem sami sebi namen in prepričan sem, da izgubljajo tudi avtorji, ker se ravno v izogib večjih zneskov nadomestila, v medijih SLO glasba v bistvu skoraj ne predvaja, ne promovira se glasbenikov in tu sami glasbeniki izgubljajo. Zagotovo pa ne bo nek medij zastonj promovbiral nekoga, za nagrado pa še dodatno plačal avtorskim organizacijem. Torej, vsi se strinjamo, da bi bilo potrebno na tem področju urediti pravično in ravno zato sem tudi postavil vprašanje, koliko je peticija do sedaj pripomogla, da bi se kaj tudi konkretno spremenilo, predvsem zakonodaja, ki jim omogoča, da se obnašajo, kot se. Čeprav smo v EU, se še vedno ne moremo odločati o tem, katero organizacijo bomo izbrali za plačevanje nadomestil (naprimer GEMA), ki bi bila za nas bolj pravična in elastična. Tako nas pa zavezuje zakonodaja, uradno potrjene tarife in ostale določbe, ki nam zapirajo vrata, da bi lahko kakorkoli odločali na tem področju. Nimamo niti podatka, koliko nas kaj stane, da bi se lahko odločali, koliko glasbe bomo sploh koristili, ker nas že njihova pravila in tarife (naprimer kvadratura gostinskih prostorov, kjer se predvaja nek radijski program) zavezuje k plačilu, ne glede ali imamo radijski sprejemnik sploh prižgan ali ne. Prav tako ne drži, da je vsa glasba v njihovi pristojnosti, v njihovi pristojnosti je le glasba njihovih članov in tistih, s katerimi so tudi dogovorjeni mednarodni dogovori. Na vsako prošnjo do sedaj, kaj je v bistvu njihov repertuar, je bil odgovor tako SAZAS-a kot IPF-a, da je vsa glasba razen tiste, "ki jim je potekel rok uporabe". Skratka po njihovih trditvah bi moral plačati že, če samo žvižgaš ko greš po cesti in to jim naša zapletena zakonodaja tudi omogoča. Po mojem je edina rešitev tega problema v spremembi zakonodaje in ureditev nekje po muštru drugih držav (naprimer Austrije ali Nemške GEMMA), ki imajo to zgledno urejeni. Ali pa, da bi se spremenilo vsaj to, da bi imeli prosto izbiro o tem, kateri organizaciji bomo plačevali nadomestilo za avtorske pravice uporabe glasbe. Tako približno jaz vidim vse skupaj, kako pa realizirati vse to pa ne vem, edino naši poslanci so tisti, ki lahko kaj spremenijo. |
Boris Odreitz Avtopr peticije proti SAZASU ! |
#436 Re: Re:2014-12-24 20:53 Kakor vidite , Peticija na tewm področju še teče, ne gre pa ničesar storiti čez noč. Mene tožijo in zahtevajo umik peticije, veliko sem storil za to peticijo, raznašal letake,nekaterim sem komaj kaj dopovedal, sicer lahko vidite kakšen odnos ima država do nas. |
Gost |
#437 Re: Re: Re:2014-12-25 15:12#436: Boris Odreitz Avtopr peticije proti SAZASU ! - Re: Re: Boris res vsaka čast , da se boriš z "mlini na veter", tud sam sem se kar nekaj let ubadal s tem. Na koncu mi je zmanjkalo tako volje kot moči, denarjai in sem odnehal. Na žalost se tu obrača veliko denarja in ta denar marsikaterega premami, da se zadeve ne uredijo tako kot je prav. Imajo ogromno kilometrino, denar za advokate, strokovnjake, svetovalce, pravna mnenja in kar hitro se tudi kje v "drobnem tisku pojavi besedica", ki jim omogoča da delajo kot delajo. Premajhni smo, da bi obrnili utečeni tok, ker je v ozadju prevelik interes nekaterih, ki imajo tako moč, kot zaledje, da teh sprememb ne dopustijo. Za njimi caplja še IPF, ki se mu pa ravno vse ne izide, ker je prepozno prišel "na trg", nima kilometrine, ima pa dovoljenje. Najslabše je pa to, da ni neke računice in alternative, da bi bilo to na konkurenčnem trgu, kjer bi se lahko sami odločali, komu bomo plačevali, predvsem pa, da bi imeli glede na naše finančne sposobnosti, možnost izbire katero glasbo bomo koristili in koliko. Odgovor, da je vse njihov repertuar ne vzdrži, njihovega dejanskega repertuarja pa ni nikjer. Na moje prošnje tega odgovora nisem prejel ne od SAZAS in ne od IPF. Na primer, če vzameš samo nek lokal, je v bistvu lastniku prav vseeno katera glasba se predvaja in pravično bi bilo, da ima lastnik možnost izbire glede na to, koliko si lahko tega privošči. Ali če vzameš na primer filmsko glasbo, ki je napisana po scenariju, narejena, plačana avtorju (s tem je prešlo avtordstvo na naročnika), na koncu moraš pa za javno predvajanje svoje glasbe le to plačevati SAZASu in IPFu. Ali drug primer, kupiš v knjižnici GEMA glasbo, z nakupom že plačaš avtorska nadomestila, v Nemčiji lahko potem to glasbo javno predvajaš (v skaldu z pogoji nakupa), pri nas moraš pa dodatno plačati omenjenima dvema. Marsikateri lastnik lokala bi kupil nekaj glasbe (tako kot to delajo v Nemčiji) in to predvajal v lokalih in bi imel avtorstvo rešeno, samo kaj...mi smo spet nekaj posebnega..javno predvajanje se plača še dodatno SAZASu in IPFu. Tudi sam sem bil na sodišču, izgubil tožbo. Naprej se nisem pritoževal, ker sem enostavno spoznal, da sem premali, da bi se lahko sploh "bodel" z njimi. Skratka vrgel sem "puško v koruzo", ker je postalo vse skupaj predrago zame in je zmanjkalo denarja, tako za pravne svetovalce, kot advokate. Enostavno moramo pač plavati v tem, kar je trenutno v veljavi, ali pa odpisati kakršnokoli uporabo glasbe. Zaradi tega sem postavil vprašanje, ali je peticija že obrodila kak uspeh in ali se je že odzvala kaka institucija, ki bi bila pripravljena tudi pričeti postopke za spremembo zakonodaje. Želim ti čim več uspeha. |
#438 Re: Re: Re: Re:2014-12-26 01:28 Ja seveda so tukaj tožbe, ampak jaz sem pripravljen na popolnoma vse. Ko bo pravo zatajilo, bomo pa zadeve vzeli v svoje roke.
|
Gost |
#439 Re: Re: Re: Re: Re:2014-12-31 09:20#438: Boris Odreitz Avtopr peticije proti SAZASU ! - Re: Re: Re: Re: Boris, želim ti čim več sreče v naslednjem letu, ko bo skupščina pa le objavi, da pridemo... |
Prosveta |
#440 Re: SAZAS2015-01-09 11:30Mislim, da ste vi odveč in delate samo za svoj žep, saj brez, da bi se javili na kraju kjer menite, da se kršijo avtorske pravice, brez zapisnika, popisa skladb in dokazov kar neutemeljeno pošiljate položnice in bi radi kar nekaj kasirali!!!!! Tudi vaše transparentnosti in delovanja ni moč nikjer zaslediti, ter ni uradno nikjer objavljeno, koliko denarja poberete in za kaj in koga točno je namenjen!!! Dol s takimi LOPOVI kot ste vi, ker ste enaki ali pa še slabši od tisti, ki predvajajo glasbo brez avtorskih pravic!!! |
Gost |
#441 Re: Re: SAZAS2015-01-12 10:57Se strinjam s prosveto. SAZAS je še ena ustanova, ki je politično nastavljena, namenjena sama sebi in ustvarjanju dobička, ki gre v privat žepe! |
Gost |
#442 jest2015-01-15 10:18Dobil sem informacijo, da je predlog sprememb ZASP v medresorski obravnavi. Ko ga bodo ministrstva uskladila (morajo ga zaradi EU direktiv), bo šel v javno obravnavo. V predlogu je kar nekaj spremeb, ki regulirajo tudi to področje, predvsem pa preglednost delovanja posameznih kolektivnih organizacij in združenj, omogoča tudi delovanje posameznega avtorja v lastni režiji (brez napr SAZAS) in še kar nekaj koristnih spremeb, ki jim bodo malo pristrigle peruti, med drugim tudi to, da stroški poslovanja v nobenem primeru, ne sme biti večje kot 20% pobranega denarja, da mora biti razdelitev sredstev transparentna in vsem zainteresiranim dosegljiva na vpogled itd. Predlagana sprememba je tudi v "sorodnih pravicah", ni več vse njihov repertuar. Upam, da bo kaj od tega tudi v čistopisu in da se bo vsaj malo naredilo reda na tem področju. Manjka edino to, da bi se lahko znotraj EU sami odločali komu bomo plačevali nadomestila za avtorsko uporabo, da bi lahko prosto izbirali med posameznimi subjekti, ki ščitijo pravice avtorjev. Drugače je pa v vsakem primeru predlagano kar nekaj koristnih in bolj življenskih sprememb . |
Anonimnež |
#443 Re: SAZAS2015-01-31 15:02Spoštovani.
> Glede na to, da smo izvedeli za obstoj te peticije preko elektronske pošte (katero smo prejeli na nas email naslov fb.pravnik gmail.com) smo se odločili, da komentiramo to iniciativo.
Kako lepo od vas. Ampak, kdo pravzaprav ste? Nikjer se niste identificirali z drugim nazivom kot fb.pravnik, kar je, moram priznati, daleč najbolj neumen, otročji, neprofesionalen naziv kar sem jih v zadnjem času videl. Nikjer niste nakazali kakšna je vaša povezava s SAZAS združenjem, pa vendarle govorite z glasom avtoritete in daje vtis da je vaš odgovor, hm, uraden.
> Združenje SAZAS je združenje avtorjev in skladateljev glasbenih del, katerega namen je boljše iz učinkovitejše uveljavljanje avtorskih pravic nasproti uporabnikom.
Hvala za to povsem subjektivno in brezpredmetno razlago.
> Z razvojem tehnologije je pojem avtorske pravice pričel izgubljati na pomenu, saj je dokazano dejstvo, da je internet največji vir in razlog za vse več kršitev avtorskih kot tudi sorodnih pravic. V splošni kulturi se je usidralo stališče, da si lahko vsak preko spleta pridobi katerokoli skladbo želi. Ob tem mu seveda ni potrebno plačati ničesar.
Internet je v prvi vrsti velika priložnost, je pa res da zahteva svež pogled na situacijo. Z nekaj dela in inspiracije se da, tega vam gotov ni potrebno razlagati, iz interneta veliko iztržiti. Tisti ki niste skočili na ta vlak, sedaj ležite na tirih v upanju da ga z vašim telesom iztirite. Najbrž vam ne rabim povedati kaj vas čaka.
> Glasba je tako postala splošna in javno dostopna dobrina.
Glasba je že od nekdaj javno dostopna dobrina; pa ste menda že ja slišali za ljudske pesmi? Avtorske pravice so na tem področju, v kontekstu širše zgodovine, sila nov pojav.
> Pa vendar temu ne bi smelo biti tako.
Torej je vaše mnenje, da se mora vsa umetnost tržiti? Če je umetnost v celoti podvržena komercializaciji, mar potem ne tvegamo da, v upanju da bo ugajala in se prodajala, izgubi del bistva, svobode in ostrine? Mar je potem ne ujamemo in zapremo v zaboj politične korektnosti?
> Na vsakem avtorskem delu obstajajo tako moralne kot tudi materialne avtorske pravice. Poleg avtorskih pravic, na določenih izvedenih glasbenih delih obstajajo tudi t.i. sorodne pravice izvajalcev.
In vsak avtor ima (bi moral imeti) pravico, da se avtorskim pravicam odreče, oziroma da jih uveljavlja svobodno, v takšni meri in obliki kot ugaja njemu, brez posrednikov. Predvsem slednje je pomembno. Če slednje ne obstaja, potem ne govorimo o avtorskih pravicah, ampak o avtorskih obveznostih.
> Vsa ta upravičenja pa seveda pripadajo avtorjem, skladateljem, izvajalcem, producentom itd...
...in seveda, v tem primeru, avtoritarnemu združenju SAZAS.
> Potrebno si je priznati, da so predvsem oni zaslužni za materialna nadomestila za uporabo teh del.
Da, tukaj se strinjam, v prvi vrsti si to seveda mora priznati predvsem SAZAS.
> Ne smemo dovoliti, da postanejo avtorska dela proste dobrine, saj bomo s tem povzročili le propad kulture naše civilizacije.
Tukaj ste naglo prešli iz bolj ali manj neumnih in neukih izjav, na stopnjo popolne norosti. Vaša izjava odseva nevarno stopnjo narcisistične blaznosti. Morda bi se morali posvetovati s psihiatrom, preden je prepozno. Trdite torej da so predpogoj za razvoj kulture avtorske pravice? Trdite torej da je kreativnost podvržena avtorskim pravicam? Trdite torej da človek kot človek, v odsotnosti avtorskih pravic ne more obstajati?
> Združenje SAZAS je združenje avtorjev in skladateljev glasbenih del, ki skrbi za uveljavljanje avtorskih pravic nasproti uporabnikom.
Ponovno se vam zahvaljujem za to povsem subjektivno in brezpredmetno razlago.
> Njegovo delovanje je podvrženo strogemu nadzoru Sveta Združenja SAZAS, katerega sestavljajo avtorji in skladatelji. Torej samo združenje nima elementov pravne osebe javnega prava. Vsaka kolektivna organizacija mora pred pričetkom delovanja pridobiti dovoljenje Urada za intelektualno lastnino, ki natančno določi obseg in način delovanja take organizacije. Združenje SAZAS je kot prva kolektivna organizacija to dovoljenje pridobila že leta 1996.
Hvala za kratko in tako zelo irelevantno zgodovino tega čudovitega združenja.
> V zadnjih letih je bilo zaznati veliko ogorčenje nad delovanjem kolektivnih organizacij.
Kako lepo da ste to ogorčenje zaznali tudi vi...
> Veliko uporabnikov je namreč izrazilo ogorčenje nad plačevanjem nadomestil za uporabo avtorskih del, vendar je po našem mnenju to ogorčenje zgolj rezultat nezavedanja do obveznosti plačevanja avtorskih nadomestil.
... kako žalostno da tega ogorčenja niste preučili bolj natančno.
> Vsak, ki javno predvaja glasbo preko kateregakoli glasbenega vira, je namreč dolžan plačevati nadomestilo tako avtorjem, skladateljem, kot tudi izvajalcem in producentom. To je edini pravičen način.
Zopet se kaže kanček tiste narcisistične blaznosti s katero je prepleten vaš celoten odgovor
> Trenutno je v medresorni obravnavi novela Zakona o avtorski in sorodnih pravicah, ki predvideva ukinitev monopola nad upravljanjem avtorskih in sorodnih pravic.
Kako lepo.
> TO pomeni, da bo lahko poleg Združenja SAZAS ustanovljeno tudi kako drugo Združenje avtorjev.
Mar to pomeni da se za končne uporabnike sicer ne bo nič spremenilo, bo pa SAZAS izgubil kos te pogače? No da, boljše to kot nič, mar ne?
> Vsaka takšna organizacija pa bo zastopala pravice avtorjev, ki so člani take organizacije. Za uporabnike bo plačevanje nadomestil bistveno olajšano, saj je v noveli zakona predvideno tudi izdajanje skupnega računa, kjer bi bila všteta vsa nadomestila (tako za avtorske kot tudi sorodne pravice, vsem organizacijam).
Lepo, upajmo da se bo to vsaj v neki meri materializiralo.
> Glede na to, da je obstoječe stanje po naši oceni zadovoljivo, z novelo ZASP, pa bo področje kolektivnega upravljanja avtorskih in sorodnih pravic še bolje urejena, menimo, da je tovrstna peticija odveč in popolnoma nesmiselna.
Oh, poglejte, zopet ta narcisistična blaznost. No slišali ste ljudje, ta naključna osebna na internetu ki se identificira kot fb.pravnik meni da je tovrstna peticija odveč. Vzeto na znanje, ampak odkrito povedano: NIKOMUR NI MAR KAJ VI MENITE. Tudi če ste uradni glas SAZASa: NIKOMUR NI MAR KAJ VI MENITE. |
boris odreitz Avtor te peticije |
#444 Re: Re: Re: Re:2015-01-31 20:53 Veš tokrat bom uporabil vsa pravna sredstva, sem vztrajen in bolj kot me bombardirajo z večjo vnemo in veččjim sovraštvom do izkoriščevalcev se bom in se borim.
|
jest |
#4452015-02-03 10:23Zgoraj napisano: "Trenutno je v medresorni obravnavi novela Zakona o avtorski in sorodnih pravicah, ki predvideva ukinitev monopola nad upravljanjem avtorskih in sorodnih pravic." Pri tem osnutku so zopet sodelovali isti akterji in so v resnici samo malo zavili v celofan. Počakati je treba, da pride novela v javno obravnavo, takrat je pa treba dseči vsaj to, da bo v njihovi pristojnosti le tisti avtor, ki je tudi njihov član oziroma, ki ga zastopajo. Sedaj si lastijo vso glasbo javnega predvajanja in to tudi kasirajo, avtor pa ne dobi ničesar, ker ni (na primer) njihov član. To je treba spremeniti in samo tako bo imel uporabnik možnost, da se sam z avtorjem dogovarja, kaj bo javno predvajal in kaj ne in za kako ceno. Če bomo to spreembo v ZASP dosegli, naj pa oni potem prosto določajo vrednost njihovega avtorskega dela, če bo prevelika, jih pač v javnosti ne bo. Prav tega se sedaj bojijo in to je tudi edini vzrok, da je SDS predlagala dvig obveznih kvot predvajajnja SLO glasbe v radijskih in TV programih, čeprav tudi slučajno ni na razpolago (razen nekaj starih uspešnic), toliko kvalitene SLO glasbe, da bi se že sedanje kvote lahko izpolnjebvale, brez ponavljanja enih in istih komadov. Torej moje razmišljanje gre v to smer, da je treba v času javne obravnave pritisniti prav na vse gumbe, da do te spremembe pride in tako bomo tudi bližje saniranju tega dolgotrajnega problema pri nas. Prav vsak avtor, producent, izvajalec ima pravico do nadomestila uporabe njegovega avtorskega dela, imeti bi moral tudi pravico odločanja o višini nadomestila, ki naj bi bila njegova prosta izbira glede na to, koliko se ceni. Če bo pa to na trgu vzdržalo je pa njegov problem. Prav tako mora imeti uporabnik nekega avtorskega dela možnost izbire, kaj bo javno predvajal in za kako ceno. Danes je pa tako, da veljavne javno objavljene tarife določajo višino nadomestila in uporabnik nima prav nobene možnosti izbire med "cenejšimi in dražjimi" avtorji. Če se samo v tem delu uspe spremeniti ZASP, je problem skoraj odpravljen. Preživel bo tisti avtor, ki bo tudi tržno sprejemljiv, uporabniki bodo pa uporabljali toliko in tako glasbo, ki si jo bodo pač lahko privoščili.
|
Gost |
#4462015-02-26 18:12Upam da tole še velja.Hvala lp |
Gost |
#448 Re: Re: Re: Re: Re:2015-03-06 07:11#444: boris odreitz - Re: Re: Re: Re: Vsega spoštovanja vredno prizadevanje proti takim kriminalcem od SAZASa. HVALA! |
#449 Re:2015-03-06 19:37 seveda še velja in se dela na tem . |
Gost |
#450 Re: Re:2015-04-04 11:45#449: Boris Odreitz Avtopr peticije proti SAZASU ! - Re: Boris lep pozdrav...imam precej zanesljive informacije, da lobirajo pri vseh strankah, da bi se predlog spremeb zakona o avtorskih pravicah spremenil v tistih točkah, ki jim niso pisane na kožo..na nas je sedaj, da svojim poslancem vbijemo v glavo, da morajo predlogi ostati, predvsem v tistem delu, da lahko kasirajo samo za svoje članstvo, da se lahko ustanovi tudi konkurenćna zdrućženja in v delu, ki omejuje njihove obratovalne stroške na max 20% od celokupno pobranega denarja. Skratka avtor mora imeti možnost da se sam odloča kako bo uveljavljal svoje pravice, ali preko združenj, ali ne, ali v lastni režiji. Tudi male pravice lahko uveljavljajo le za svoje članstvo in pogodbeno vezane sorodne organizacije, nikakor pa ne sme biti več tako, da si lastijo vse male pravice za vso glasbo, ki se kjerkoli javno predvajajo. Skratka, vse je sedaj na poslancih in vplivu lobiranja. |
|
PETICIJA PROTI POSTAVITVI AZILNIH DOMOV BREZ POSVETOVANJA IN PRIVOLITVE LOKALNIH SKUPNOSTI
Ohranimo pumpo in burek v Savskem naselju
Ali želite kaj spremeniti?
Spremembe se ne zgodijo, če molčimo. Avtor te peticije je vstal in ukrepal. Boste tudi vi storili enako? Ustvarite peticijo in začnite družbeno gibanje.
Začnite svojo peticijoDruge peticije, ki bi vas lahko zanimale
Cerkniškega jezera ne damo!
637 Ustvarjeno: 2024-11-28
Ohranimo pumpo in burek v Savskem naselju
619 Ustvarjeno: 2024-11-23
Za prost dostop do gorskega sveta
5401 Ustvarjeno: 2024-10-21
ZAHTEVA za zaustavitev in umik pobude državnega prostorskega načrta za polje vetrnih elektrarn Ilirska Bistrica
450 Ustvarjeno: 2024-11-06
JAVNI POZIV VLADI, POLITIČNIM STRANKAM IN DRŽAVNEMU ZBORU, DA URESNIČIJO REFERENDUMSKO OBVEZO
156 Ustvarjeno: 2024-11-17
PETICIJA OBČANOV ZA VZPOSTAVITEV TRADICIONALNEGA DRSALIŠČA V RUŠAH IN ZAHTEVA PO ODGOVORNOSTI VODILNIH
70 Ustvarjeno: 2024-11-28
Izgradnja urbanega (skate) parka v Brežicah
191 Ustvarjeno: 2024-11-20
PETICIJA V PODPORO POSTOPKU DPN PVE ILIRSKA BISTRICA
63 Ustvarjeno: 2024-12-10
Zvisanje kazni pedofilom in posiljevalcem
323 Ustvarjeno: 2024-03-09
Za socialistično Levico
40 Ustvarjeno: 2024-12-17
Teniška dvorana Kočevje
323 Ustvarjeno: 2024-10-10
Peticija za ureditev področja sekundarnih, nujnih in nenujnih, medicinskih reševalnih helikopterskih prevozov v Republiki Sloveniji
2519 Ustvarjeno: 2024-04-15
Peticija ohranimo Botanični vrt, ki deluje že vse od leta 1810.
7690 Ustvarjeno: 2024-04-24
VPIS NEODTUJLJIVE PRAVICE DO UPORABE GOTOVINE V USTAVO
602 Ustvarjeno: 2024-08-30
PETICIJA PROTI GOLOBOVI VLADI
4676 Ustvarjeno: 2024-03-26
Predlog za izobraževanje o avtizmu in sorodnih motnjah na OŠ in SŠ
606 Ustvarjeno: 2023-11-26
Zahtevamo ukinitev 152,40 € letne prisilne RTV članarine - RTV programe naj si kodirajo
29888 Ustvarjeno: 2014-04-25
PETICIJA PROTI POSTAVITVI PLAVAJOČE SONČNE ELEKTRARNE NA DRUŽMIRSKEM JEZERU
326 Ustvarjeno: 2024-06-28
Peticija za ureditev helikopterskega resevanja v Republiki Sloveniji
7215 Ustvarjeno: 2024-04-18
Za POPOLNO PREPOVED PRODAJE IN UPORABE PIROTEHNIKE. PREDLOG GRE V PARLAMENT.
58 Ustvarjeno: 2023-01-04